Få op til kr. 31.000 i tilskud
Udskift dit olie-, naturgas-, eller pillefyr til en miljøvenlig luft-til-vand varmepumpe

Danmark skal være grønnere

Derfor skal olie og gas erstattes af grøn fjernvarme eller varmepumper. Regeringen vil i den forbindelse sænke afgifterne på grøn strøm til opvarmning og hæve dem på “sort” varme. Udover lavere elafgifter på grøn varme, giver regeringen økonomisk tilskud til bl.a. etableringen af varmepumper.

Der findes to typer af tilskud
Tilskud til energirenoveringen og håndværkerfradrag. Disse kan blandt andet benyttes til udskiftning af dit olie-, pille- eller naturgasfyr til en luft-til-vand varmepumpe.

De 3 ting i regeringens klimaaftale 2020 der er vigtige for dig som boligejer

Så nemt er det at få tilskud til din varmepumpe

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Læs alle betingelser her

Så meget får du i tilskud til din varmepumpe

Hvor meget du får i tilskud, afhænger af din boligs størrelse og varmepumpens energiforbrug. Nedenfor ser du eksempler på hvad du kan få i tilskud, hvis du konverterer til en luft-til-vand varmepump.

Opvarmet areal (m2) Markedspris
(pr. stk.)
Tilskud med energimærkning A++
(pr. stk).
Tilskud med energimærkning A+++
(pr. stk).
75 – 100 22.000 kr. 22.000 kr. 22.000 kr.
101 – 150 24.000 kr 22.000 kr. 22.000 kr.
151 – 200 24.000 kr 22.000 kr. 22.000 kr.
201 – 250 24.000 kr 22.000 kr. 22.000 kr.
251 – 300 24.000 kr 22.000 kr. 22.000 kr.
Over 300 24.000 kr 22.000 kr. 22.000 kr.

Hvor tidligere tilskud var forskellige alt efter om du skiftede fra f.eks. et oliefyr eller et pillefyr, så kigges der nu i stedet på boligens størrelse.

Herudover vurderes varmepumpens energiforbrug. Det største tilskud får du, hvis du skifter over til en varmepumpe med A+++, imens A+ slet ikke giver noget tilskud. Så det er altså noget, man skal tage højde for, når man vælger sin varmepumpe.

Håndværkerfradrag til luft-til-vand varmepumper
Hvis du ikke kan få tilskud til din nye luft til vand-varmepumpe, har du mulighed for at benytte håndværkerfradraget og trække arbejdslønnen til installationen fra i skat.

En familie med to voksne kan få op til 25.000 kr. i fradrag for arbejdsløn i 2020. Læs mere om håndværkerfradraget her.

Angelo Køleteknik er VE-godkendt

Hvad er en VE-autorisation?
VE-titlen såsom VE-installatør, VE-montør og VE-anlæg må kun bruges af autoriserede virksomheder, der gennem en uddannelse er godkendt til et eller flere VE-områder; varmepumper, solceller, solvarme og biovarme.

VE-godkendelsesordningen er for de installatør- og montørvirksomheder, som er blandt de bedste til at installere små vedvarende energianlæg som varmepumper, solceller, solvarme samt biomasse kedler og -ovne. Der er tale om en mærkningsordning, der viser at din virksomhed har dokumenterede kompetencer til at installere VE-anlæg korrekt, så kunden kan få det største udbytte af sin VE-installation. VE-godkendelsen erstatter ikke gældende krav i forbindelse med el- og VVS-autorisationer samt regler om kølemidler.

For at blive VE-godkendt skal man

VE-uddannet medarbejder
Dette er en person med særlige kompetencer inden for dimensionering og montering inden for den pågældende teknologi. For at kunne optræde i rollen som VE-uddannet medarbejder, skal vedkommende være i besiddelse af samtlige kompetencer fra bekendtgørelsens bilag 1, bestået på niveau 5, og bestå en eksamen inden for den relevante teknologi.

Ofte stillede spørgsmål

En luft-til-vand varmepumpe er en varmeløsning som udnytter energien i udeluften til at producere varmt vand til både centralvarme og brugsvand i huset og kan derfor fungere som den eneste varmekilde i boligen.

Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Udedelen udvinder energien i luften og overfører denne til varmepumpens indedel. Indedelen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter varmen ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvvarme samt brugsvand. Overvejer du at udskifte dit olie- og pillefyr er der rigtig mange penge at spare ved at konvertere til et luft-til-vand-system.

Læs mere her

En luft-til-vand varmepumpe forsyner husets vandinstallation med varme og derfor kræver det at en autoriseret VVS’er tilkobler den eksisterende vandinstallation til varmepumpen. Derudover kræver varmepumpen elforsyning.

Varmepumpens indedel fylder ca. som et almindelige højskab og bør placeres i nærheden af din nuværende varmeinstallation. Udedelen placeres udenfor og er bygget til at stå udenfor året rundt.

Din autoriserede installatør kan vejlede dig om specifikke krav til netop din bolig.

Størrelsen på din luft-til-vand varmepumpe afhænger af husets størrelse, isolering, rum og beboere. Derfor er det nødvendigt at få hjælp fra din installatør til at vælge den rigtige størrelse varmepumpe.

Nej, en luft-til-vand varmepumpe skal ifølge loven installeres af en autoriseret installatør da den indeholder kølemiddel. Når du skal anskaffe dig en varmepumpe, er den bedste løsning at tale med installatøren som skal udføre opgaven.

Installatøren skal være godkendt og have som minimum en KMO-godkendelse. Installatøren kan både være VVS’er, elektriker eller fra en kølevirksomhed. Hvis du ønsker at få tilskud for energiforbedring, skal installatøren dog også have et VE certifikat. VE certifikatet opnås gennem en særlig uddannelse, som installatøren skal gennemføre.

En bekymring for mange købere af en varmepumpe er hvorvidt en varmepumpe støjer. Men faktisk støjer en varmepumpe i høj kvalitet minimalt.

Alle varmepumper med 1 kg. kølemiddel eller derover, skal som minimum have ét årligt lovpligtigt serviceeftersyn. I dagligdagen kræver det ikke noget fra dig.

En varmepumpe holder i typisk mellem 12-15 år, såfremt du overholder dine lovpligtige serviceeftersyn.

Varmen fra varmepumper er vedvarende energi og er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge. Varmepumper leverer omkring 3-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. De fleste nyere varmepumper har i dag alle miljøvenligt R32 kølemiddel.


Har du spørgsmål? Angelo Køleteknik sidder parat på telefon 86 28 34 99

© Angelo Køleteknik A/S 2021. Alle rettigheder forbeholdes | Cookie- og privatlivspolitik
Siden er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik samt Servicevilkår.

Lej en køle- og frysetrailer

Se priser og læs mere her
ANGELO KØLETEKNIK A/S
Vestermarken 17
DK-8260 Viby J
Telefon: 8628 3499