Luft til vand varmepumpe

Udskift dit olie-, naturgas-, eller pillefyr til en miljøvenlig luft-til-vand varmepumpe

Danmark skal være grønnere

Derfor skal olie og gas erstattes af grøn fjernvarme eller varmepumper. Regeringen vil i den forbindelse sænke afgifterne på grøn strøm til opvarmning og hæve dem på “sort” varme. Udover lavere elafgifter på grøn varme, giver regeringen økonomisk tilskud til bl.a. etableringen af varmepumper.

Der findes to typer af tilskud
Tilskud til energirenoveringen og håndværkerfradrag. Disse kan blandt andet benyttes til udskiftning af dit olie-, pille- eller naturgasfyr til en luft-til-vand varmepumpe.

De 3 ting i regeringens klimaaftale 2020 der er vigtige for dig som boligejer

  • Det bliver meget billigere at få varme fra varmepumper. Afgiften til elvarme til varmepumpe nedsættes nemlig fra ca. 16 øre pr. kWh til under 1 øre pr. kWh.
  • Der bliver afsat penge til tilskud til at få afskaffet olie- og gasfyr, jfr. ovenstående oplysninger omkring tilskud.
  • Boliger med naturgas bliver løst fra deres binding til naturgasnettet. På denne måde bliver de fritstillet og kan nemmere skifte over til en grønnere opvarmningsløsning.

Så nemt er det at få tilskud til din varmepumpe

Regeringen udlover i øjeblikket ikke tilskud.

Angelo Køleteknik er VE-godkendt

Hvad er en VE-autorisation?
VE-titlen såsom VE-installatør, VE-montør og VE-anlæg må kun bruges af autoriserede virksomheder, der gennem en uddannelse er godkendt til et eller flere VE-områder; varmepumper, solceller, solvarme og biovarme.

VE-godkendelsesordningen er for de installatør- og montørvirksomheder, som er blandt de bedste til at installere små vedvarende energianlæg som varmepumper, solceller, solvarme samt biomasse kedler og -ovne. Der er tale om en mærkningsordning, der viser at din virksomhed har dokumenterede kompetencer til at installere VE-anlæg korrekt, så kunden kan få det største udbytte af sin VE-installation. VE-godkendelsen erstatter ikke gældende krav i forbindelse med el- og VVS-autorisationer samt regler om kølemidler.

For at blive VE-godkendt skal man

  • have mindst én VE-uddannet medarbejder
  • tilpasse og have godkendt sit kvalitetssikringssystem af en kontrolinstans
  • ansøge om optagelse i ordningen hos Energistyrelsen

VE-uddannet medarbejder
Dette er en person med særlige kompetencer inden for dimensionering og montering inden for den pågældende teknologi. For at kunne optræde i rollen som VE-uddannet medarbejder, skal vedkommende være i besiddelse af samtlige kompetencer fra bekendtgørelsens bilag 1, bestået på niveau 5, og bestå en eksamen inden for den relevante teknologi.

Ofte stillede spørgsmål

  • En luft-til-vand varmepumpe er en varmeløsning som udnytter energien i udeluften til at producere varmt vand til både centralvarme og brugsvand i huset og kan derfor fungere som den eneste varmekilde i boligen.

    Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Udedelen udvinder energien i luften og overfører denne til varmepumpens indedel. Indedelen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter varmen ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvvarme samt brugsvand. Overvejer du at udskifte dit olie- og pillefyr er der rigtig mange penge at spare ved at konvertere til et luft-til-vand-system.

  • En luft-til-vand varmepumpe forsyner husets vandinstallation med varme og derfor kræver det at en autoriseret VVS’er tilkobler den eksisterende vandinstallation til varmepumpen. Derudover kræver varmepumpen elforsyning.

    Varmepumpens indedel fylder ca. som et almindelige højskab og bør placeres i nærheden af din nuværende varmeinstallation. Udedelen placeres udenfor og er bygget til at stå udenfor året rundt.

    Din autoriserede installatør kan vejlede dig om specifikke krav til netop din bolig.

  • Størrelsen på din luft-til-vand varmepumpe afhænger af husets størrelse, isolering, rum og beboere. Derfor er det nødvendigt at få hjælp fra din installatør til at vælge den rigtige størrelse varmepumpe.

  • Nej, en luft-til-vand varmepumpe skal ifølge loven installeres af en autoriseret installatør da den indeholder kølemiddel. Når du skal anskaffe dig en varmepumpe, er den bedste løsning at tale med installatøren som skal udføre opgaven.

    Installatøren skal være godkendt og have som minimum en KMO-godkendelse. Installatøren kan både være VVS’er, elektriker eller fra en kølevirksomhed. Hvis du ønsker at få tilskud for energiforbedring, skal installatøren dog også have et VE certifikat. VE certifikatet opnås gennem en særlig uddannelse, som installatøren skal gennemføre.

  • En bekymring for mange købere af en varmepumpe er hvorvidt en varmepumpe støjer. Men faktisk støjer en varmepumpe i høj kvalitet minimalt.

  • Alle varmepumper med 1 kg. kølemiddel eller derover, skal som minimum have ét årligt lovpligtigt serviceeftersyn. I dagligdagen kræver det ikke noget fra dig.

  • En varmepumpe holder i typisk mellem 12-15 år, såfremt du overholder dine lovpligtige serviceeftersyn.

  • Varmen fra varmepumper er vedvarende energi og er en af de mest miljøvenlige varmeløsninger, du kan vælge. Varmepumper leverer omkring 3-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el-energi. De fleste nyere varmepumper har i dag alle miljøvenligt R32 kølemiddel.

Søg her